Cubit MEMBER issues forum: Uploading Images

 
Page 1 of 2 • 1 2

Views: 55, Replies: 23 » Jump to the end
Imagechelle
Jul 5, 2011 9:48 PM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
A week or so ago I bought a new computer. With the old system I had very little trouble uploading images from my computer to cubits forums. Now, I'm having difficulty uploading even the smallest image. The only one that has loaded so far is smaller than what the cubits image re-sizer would make it, and tops out at 50.7 KB. That image has only loaded once - I've had it trying to upload into this post for about 10 minutes and it's still.... wait, here it is.

Thumb of 2011-07-06/chelle/686b4b

I usually re-size my images to about 800x600 pixels - maybe 180 KB. Are these too large now?

I'm using JPEG images.

I'm using Firefox as my browser, although it may not be the latest version.

.......or could it be the type of computer I bought?

Any suggestions would be greatly appreciated.

ImageZanymuse
Jul 6, 2011 12:06 AM CST
Name: Brenda Essig
Rio Dell, CA
chelle, the sizes you are using are fine. I just uploaded several large images and it was as fast as normal. So the problem must be either with your computer, or more likely, with your internet connection. Are pages loading in the normal time or is it slower now too? If you are using the same ISP as before, check that your new computer is using a current version of whichever browser that you use.

Playpen of Graphics FREE graphics, FREE Jigsaw puzzles!
Zany's Playpen
Imagechelle
Jul 6, 2011 8:17 AM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
Zany,

Thank you.

My ISP is the same and pages generally load faster now. I just tried to add an image to an E-mail with the same results, so I'm not sure where to go from here. Sad I've tried switching to another browser; no help there either.










ImageZanymuse
Jul 6, 2011 10:04 AM CST
Name: Brenda Essig
Rio Dell, CA
I am often Confused by the vagaries of computers. It is frustrating when even a new computer has problems.

I did a quick search and found that it might be a problem with a setting on the computer. They recommend changing the NIC setting...But I have no idea how/where that is done.
Playpen of Graphics FREE graphics, FREE Jigsaw puzzles!
Zany's Playpen
Imagechelle
Jul 6, 2011 11:24 AM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
Whistling I did a quick look-up to see what an "NIC setting" was.... Rolling on the floor laughing if I need to change that, I'm i big trouble. I wouldn't have a clue...

I'm searching the Web for related queries and I'm not finding any. Strange. I must be phrasing my question wrong (???). Confused

ImageZanymuse
Jul 6, 2011 12:08 PM CST
Name: Brenda Essig
Rio Dell, CA
I queried Slow upload, fast download.
Playpen of Graphics FREE graphics, FREE Jigsaw puzzles!
Zany's Playpen
Imagechelle
Jul 6, 2011 7:27 PM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
I found some information that might help whilst looking around today. I've only had the opportunity to try a couple of suggestions so far.....no resolution yet.

Bunch of folks say that there may be compatibility issues between 64 bit versions of something in Windows 7.........and I forget what else. Rolling on the floor laughing (I read it hours ago, and I've read and pondered a lot of news since then! My brain is mush for the moment.)

I did bookmark it though, perhaps I'll be able to try again soon.

Thanks for the help, Brenda!

Group hug





ImageZanymuse
Jul 6, 2011 7:49 PM CST
Name: Brenda Essig
Rio Dell, CA
I wish I had been able to help more but this is a new issue that I have luckily never had to deal with.
Playpen of Graphics FREE graphics, FREE Jigsaw puzzles!
Zany's Playpen
Imagechelle
Jul 8, 2011 11:59 AM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
Thumb of 2011-07-08/chelle/3e397d

How incredibly frustrating. I managed to get the old system booted up and look, this photo loaded right up! Grrrrrr!!
ImageZanymuse
Jul 8, 2011 12:29 PM CST
Name: Brenda Essig
Rio Dell, CA
How frustrating! It has to be a setting on the new system somewhere. I sure hope that you can get it resolved soon.
Playpen of Graphics FREE graphics, FREE Jigsaw puzzles!
Zany's Playpen
Imagenap
Jul 8, 2011 2:00 PM CST
Name: Nancy
Buffalo NY
It's gorgeous, Chelle!!!
Imagechelle
Jul 8, 2011 6:49 PM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
Thanks!

That's one of the photos that has been pressing me to resolve this uploading issue.

I'm glad that the old computer decided to work again, even if it's only temporary. Maybe by the time it finally quits for good I'll have the new one figured out. Whistling



ImageLaVonne
Jul 8, 2011 6:54 PM CST
Name: Dorothy (LaVonne) Mitchell
Somerset, KY

what type of PC did you buy? My son-in-law is a computer repair tech with all the licenses...so he might be able to help...maybe
http://cubits.org
http://cubits.org/gourds/
http://cubits.org/Diabetes/
http://cubits.org/DMEnterprises/store

Tahlmorra lujhala mei wiccan
(The fate of a man rests always within the hands of the gods)
Imagechelle
Jul 8, 2011 7:06 PM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
LaVonne,

It's an HP Pavilion g6, running Windows 7.

This computer did come with a different security system. I wonder if that might be the problem?

At the bottom of my screen there's a message that says, "waiting for cubits. org"......forever. That leads me to think that something is blocking/hampering the connection somewhere......maybe??

[I'm using the exact same ISP and equipment back and forth for both computers, so I wouldn't think it would be related so much to that.]


ImageLaVonne
Jul 8, 2011 7:34 PM CST
Name: Dorothy (LaVonne) Mitchell
Somerset, KY

check the settings on your security system....it may be set to restrictive..and all it would need is lowering it a bit....also check your firewall....it could block you as well.
http://cubits.org
http://cubits.org/gourds/
http://cubits.org/Diabetes/
http://cubits.org/DMEnterprises/store

Tahlmorra lujhala mei wiccan
(The fate of a man rests always within the hands of the gods)
Imagechelle
Jul 9, 2011 8:09 PM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
Thumb of 2011-07-10/chelle/52e5f8 Thumb of 2011-07-10/chelle/5dcaaa

Thumb of 2011-07-10/chelle/c167a7 Thumb of 2011-07-10/chelle/1b8ba5

We have some resolution; though I'm not sure what I'll be able to do for a long-term solution. I'm using another ISP at the moment and now I see how quickly and easily these uploads can be done. These photos went right through, in only a matter of seconds....with the new computer.

Thanks so much to everyone who assisted me with getting this figured out. Smiling
ImageZanymuse
Jul 9, 2011 8:47 PM CST
Name: Brenda Essig
Rio Dell, CA
Arrrgh! You mean that your
ISP was blocking your uploads? That stinks!
Playpen of Graphics FREE graphics, FREE Jigsaw puzzles!
Zany's Playpen
Imagechelle
Sep 14, 2011 11:09 AM CST
Name: Michele Roth
N.E. Indiana
I *think* I've finally figured this one out.

The purchase of the new computer happened to coincide with the bright idea I had of changing a setting on my camera. I should have known better than to mess with it! Hilarious! That's one of the reasons I put off getting a digital camera - I'm not always quick on the uptake.

Anyway, to get back to the topic ....

I evidently changed the resolution which resulted in a file size significantly larger than my norm. I figured out how to change the quality of those photos in my photo editing program so that they're back to the normal file size and now they zip right in! I've only tried this a few times, and just today, but so far I'm having success uploading photos again. I need to change that setting back! Rolling on the floor laughing

Thanks again to everyone who offered assistance with this issue. I tip my hat to you.



Thumb of 2011-09-14/chelle/fa8120
ImageTrish
Sep 14, 2011 6:55 PM CST
Name: Trish Whitinger
Jacksonville, TX
Helper and Wife of the Cubit Master
Hurray! Thumbs up
My little spot
NOW SHIPPING: soy candles, mango body butter, and peppermint foot cream
Imagewcgypsy
Oct 26, 2011 3:45 PM CST
Name: Sherry
Crescent City, Ca.
'Image upload' not working....has something changed? TIA....

Page 1 of 2 • 1 2

« Back to the top
« Cubits.org homepage
« All about Cubits.org cubit homepage
« Cubit MEMBER issues forum

You must first create a username and login before you can reply to this thread.

All about Cubits.org

The place to talk about the Cubits.org website. How to use it, requesting new features, etc.

» Home
» Forums
» Articles
» Pages
» FAQ

Cubit owners: